virtuaalitalli

VRL-14916
hazefield.warmbloods@gmail.com
keskustassa nimellä Hazefield
instagram: @hazefield.warmbloods

Etusivu

Olet saapunut Alankomaihin, tarkemmin Rotterdamiin suurelle hevostilalle, jossa sinut otetaan takuulla avosylin vastaan. Astellessasi tallin pihaan huomaat, että hevosia on paljon monenlaisia, toinen toistaan söpömpiä. Silmäilet pihaa, jossa on kaksi tarharykelmää ja muutama tallirakennus. Päätät astella isoimpaan talliin, sillä sen yhteydellä on maneesi, jossa näet jonkun ratsastavan. Astelet maneesin ovelle ja sinua tervehditään. Maneesissa on ruskeahiuksinen nainen, joka hyppää ruunikolla puoliverisellään. Katselet hetken heidän menoaan, kunnes päätät lähteä kiertämään tallia. Kävelet käytävää pitkin ja luet nimiä karsinan ovista. Manu, Amma, Rosso, Ashlig... Tallissa sinua astelee vastaan joku toinenkin hevosihminen. Hän esittäytyy ja kysyy, oletko uusi täällä. Hän käy tallilla joka päivä, joten tietää kaikki muutkin, jotka täällä käy, mutta sinua hän ei ole aiemmin nähnyt. Päädytte juttelemaan niitä näitä, ja hän esittelee sinulle paikkoja ja näyttää hevosia. Päädytte silittelemään eräässä tarhassa asuvaa tummanruunikkoa hevosta, Helmiä. Uusi tuttavuutesi kertoo sinulle hieman tallin historiasta samalla, kun Helmi-mummo nautiskelee huomiostanne.

"Mummoni omisti tämän tilan aikanaan, kun äitini syntyi. Silloin tällä tontilla oli vain muutamia hevosia. Äiti innostui hevosista jo ihan pienenä lapsena ja oli aina innolla tallissa apulaisena. 15-vuotiaana äiti sai oman hevosen. Se oli kaunis musta puoliveritamma. Äiti innostui sen kanssa kenttäratsastuksesta. Äiti osti myös muutaman muun hevosen itselleen ennen kuin sai tämän tilan. Vuonna 2002 syntyi myös ensimmäinen oma kasvatti, Helmi. Helmi on äidin ensimäisen hevosen varsa ja nykyään se on äidin elämän hevonen. Helmi on jo eläkkeellä ja viettää viimeisiä vuosiaan lähinnä maastoillen satunnaisesti. Mutta, takaisin tallin historiaan, joka jäi hieman kesken. Äiti peri tilan vuonna 2011, kun mummo menehtyi. Tässä vaiheessa tallilla oli jo useampi kasvatti ja ratsastustunnit pyörivät myös. Niinpä äiti ja isä jatkoivat toimintaa ja pian siitä alkoivat järjestää myös ratsastuskilpailuja, joita pidetään meillä edelleen lähes kuukausittain."

Stall Haze Field Warmbloods on siis hollantilainen hevostila, jonka pääasiallinen toiminta-ala on hevoskasvatus. Haze Field kasvattaa laadukkaita hollanninpuoliverisiä niin kenttään, esteille, kouluun kuin valjakkoonkin. Haze Fieldissä pyörii myös ratsastuskilpailut aktiivisesti.Tsekkaathan myös nämä tallit!

Kaihomäen Ratsutilakuvat ja tekstit © VRL-14916, ellei toisin mainita